Zoetrope

I really just want to be warm yellow light that pours over everyone I love

05.11.2018.

Ljudi povrjedjuju iz neznanja

Zato me neznanje toliko strašilo. Moramo biti jaki i hrabri da bi bili dobri. Moramo znati i biti dobri prema sebi da bi bili prema drugima. Srediti se pa biti spremni da dodirnemo druge živote. To je ponavljanje datog znanja koje stareći zaboravljamo. Sva djeca su dobra, rodjeni smo dobri. I nije da učimo zlobu, nego zaboravljamo dobrotu. I ja sam zato duzna da se sjećam i ponovo ucim to odbjeglo znanje. Duše su bile pokorne, zatim smo se rodili bezgriješni i cisti. Ono stanje koje moramo postići u toku svog života je iznova i iznova, vise i bolje vraćanje prvobitnim nama, nedodirnutim ovim varljivim svijetom, svjesnim bez znanja o svijesti.

05.11.2018.

Molim te dragi Bože da oni što vide ljepotu svugdje drugo nego u sebi da preusmjere dvousmjere potragu

Da oni što ustaju i liježu sa misli kako je svima onima u njihovom životu, šta muci ovog, a kako da pomogne onom,da se to isto upitaju i za sebe. Da sve one suze što su gurali i povlačili oslobode i puste. Da sve one noci probdijevene sad budu zamijenjene lahkim snom. Molim te dragi Bože da oni sto traže sebe, druge, smisao, sreću da dok je ne nadju da nalaze snagu u sebi i Tvojoj blizini. Da oproste onima koji su ih povrijedili, i da oproste sebi sto su na povrede pristali i da oproste njima i da im Ti oprostis dragi Bože. Da oni što gube nadu u Tvoju milost, i bilo kakvo dobro na ovome svijetu da ne ogluše da ne oslijepe od istinu, da progledaju , da cuju gdje je mir, gdje su oni, gdje jedino mirni mogu da budu. Amin

Zoetrope
<< 11/2018 >>
nedponutosricetpetsub
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
252627282930

MOJI LINKOVI

Ima u potragama nesto blazeno i u pronalasku nesto sveto.
The heart was created to love Him more than anyone or anything else.

Ibn al-Qayyim,
Rekao mi je da nastave sa poslom, da nikada ne govore lose o drugima, jer sejtan leti visoko samo zahvaljujuci krilima koja se zovu lijenost i kleveta (Mimarov segrt, Elif Safak)
I want to be like water. I want to slip through fingers, but hold up a ship.

Michelle Williams

meddah- tradicionalni turski pripovijedac koji izvodi meddahlik- pozoriste u kojem narator glumi sve likove
Kad mi se zivot obrati u tomovima knjiga,
ja se njemu obratim u par stihova.


Insan-i-kamil
Tek nakon ove nesrece Dzahan je shvatio da tajna njegovog majstora ne pociva ni u njegovoj strogosti- jer on nije bio strog, ni u nesunistivosti- jer nije bio neunistiv, nego u njegovoj sposobnosti da prihvati promjene i nevolje, da im se prilagodi i sebe izgradi, ponovo i ponovo iz rusevina.
-Mimarov segrt

MOJI FAVORITI

BROJAČ POSJETA
31487

Powered by Blogger.ba